Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Opor Lidah - kalfstong

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Opor Lidah
kalfstong
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kalfstong
3 jeruk purut blaadjes
2 serehstengels
3 salam blad
1000 ml kokosmelk
3 eetl olie
water

Haluskan:
boemboe:
3 cm laos
5 kemirienoten
1 theel ketumbar
1 theel jinten
2 sjalotten

Cara membuat:
Bereiding:
Kook de tong in water halfgaar en haal daarna het vlies eraf. Snijd de tong daarna in dunne plakken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. voeg dan het vlees toe en bak dit alles nog voor 5 minuten. Dan de kokosmelk, de sereh, de salam en de jurut purut blaadjes toe en sudder dit zachtjes totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 233 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925586