rundvlees in zoet zure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip van 1200 gr of 750 gr varkensvlees in stukken gesneden
5 rode of groene lomboks (spaanse pepers) fijngesneden
3 sjalotten, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 eetl asemwater
2 eetl trassiewater
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
125 ml azijn
zout
olie
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de stukken kip of vlees met wat zout in en en bak deze stukken in een wok/wadjan met wat olie bruin. Meng de overige ingrediënten, behalve de azijn en de gula jawa, goed door elkaar.
Giet dit mengsel over het vlees en laat dit inkoken. Dan de azijn en gula jawa bijvoegen en doorstoven totdat de saus gebonden is. Eventueel een scheutje ketjap manis toevoegen.
ingrediënten:
1 kip van 1200 gr of 750 gr varkensvlees in stukken gesneden
5 rode of groene lomboks (spaanse pepers) fijngesneden
3 sjalotten, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 eetl asemwater
2 eetl trassiewater
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
125 ml azijn
zout
olie
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de stukken kip of vlees met wat zout in en en bak deze stukken in een wok/wadjan met wat olie bruin. Meng de overige ingrediënten, behalve de azijn en de gula jawa, goed door elkaar.
Giet dit mengsel over het vlees en laat dit inkoken. Dan de azijn en gula jawa bijvoegen en doorstoven totdat de saus gebonden is. Eventueel een scheutje ketjap manis toevoegen.