logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal goreng betawi asem manis
rundvlees in zoet zure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip van 1200 gr of 750 gr varkensvlees in stukken gesneden
5 rode of groene lomboks (spaanse pepers) fijngesneden
3 sjalotten, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 eetl asemwater
2 eetl trassiewater
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
125 ml azijn
zout
olie

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de stukken kip of vlees met wat zout in en en bak deze stukken in een wok/wadjan met wat olie bruin. Meng de overige ingrediënten, behalve de azijn en de gula jawa, goed door elkaar.
Giet dit mengsel over het vlees en laat dit inkoken. Dan de azijn en gula jawa bijvoegen en doorstoven totdat de saus gebonden is. Eventueel een scheutje ketjap manis toevoegen.

Add comment

Submit

who is online

We have 153 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420492