Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sambal goreng betawi asem manis - rundvlees in zoet zure saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal goreng betawi asem manis
rundvlees in zoet zure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip van 1200 gr of 750 gr varkensvlees in stukken gesneden
5 rode of groene lomboks (spaanse pepers) fijngesneden
3 sjalotten, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 eetl asemwater
2 eetl trassiewater
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
125 ml azijn
zout
olie

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de stukken kip of vlees met wat zout in en en bak deze stukken in een wok/wadjan met wat olie bruin. Meng de overige ingrediënten, behalve de azijn en de gula jawa, goed door elkaar.
Giet dit mengsel over het vlees en laat dit inkoken. Dan de azijn en gula jawa bijvoegen en doorstoven totdat de saus gebonden is. Eventueel een scheutje ketjap manis toevoegen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 88 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251800