Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
2 Comments
Sate Sapi - geurige sate van rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Sapi
geurige sate van rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
700 gr rundvlees
1 salam blad
2 eetl olie
30 satestokjes

Haluskan:
boemboe:
4 kemiri noten
5 cm laos
3 cm jahe
3 rode rawits
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 theel peper
1 theel ketumbar
3 eetl palmsuiker
1 theel zout

Taburan:
garnering:
sambal kacang

Cara membuat:
bereiding:
Week de satestokjes voor een paar uur in water. Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 4 minuten en laat het daarna afkoelen. Meng het vlees door de boemboe en laat dit tenminste 12 uur intrekken. Rijg het vlees aan de stokjes en rooster het vervolgens boven een houtskool vuurtje in 5 minuten bruin en gaar. Serveer de sambal kacang bij de sate.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
People in conversation:
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 194 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41065706