Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Tongseng kikil - gestoofde spareribs in een kruidige geurige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tongseng kikil
gestoofde spareribs in een kruidige geurige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kikil (spareribs/schenkel van rund)
500 ml water
800 ml santen cair
2 salam blaadjes
2 cm jahe
1 sereh stengel
5 sjalotjes
5 groene rawits
150 gr kool
1/2 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl kecap manis
2 bosuitjes
1 tomaat
2 eetl olie
 
Haluskan kikil:
bumbu kikil:
2 cm jahe
2 salam blaadjes
 
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 sjalotjes
3 kemiri noten
3 cm kunyit
2 cm jahe
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 kardemon peulen
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool in stukken, de sjalotjes in plakjes en de tomaat in kleine partjes. Snijd de lenteui in kleine stukjes en de rawits in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de jahe en de salam toe en kook het vlees gaar.
Verhit in een pan de kokosmelk en voeg de bumbu, de salam, de jahe en de sereh toe en breng aan de kook.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de rawits voor 3 minuten. Voeg dan de kool, het zout en de peper toe en bak het totdat de kool zacht is. Dan de kecap en de kokosmelk toevoegen en het vlees en breng aan de kook. Dan de tomaat en de lenteui toevoegen en kook het geheel gaar. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 72 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41017735