banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Tongseng kikil - gestoofde spareribs in een kruidige geurige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Tongseng kikil
gestoofde spareribs in een kruidige geurige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kikil (spareribs/schenkel van rund)
500 ml water
800 ml santen cair
2 salam blaadjes
2 cm jahe
1 sereh stengel
5 sjalotjes
5 groene rawits
150 gr kool
1/2 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl kecap manis
2 bosuitjes
1 tomaat
2 eetl olie
 
Haluskan kikil:
bumbu kikil:
2 cm jahe
2 salam blaadjes
 
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 sjalotjes
3 kemiri noten
3 cm kunyit
2 cm jahe
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 kardemon peulen
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool in stukken, de sjalotjes in plakjes en de tomaat in kleine partjes. Snijd de lenteui in kleine stukjes en de rawits in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de jahe en de salam toe en kook het vlees gaar.
Verhit in een pan de kokosmelk en voeg de bumbu, de salam, de jahe en de sereh toe en breng aan de kook.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de rawits voor 3 minuten. Voeg dan de kool, het zout en de peper toe en bak het totdat de kool zacht is. Dan de kecap en de kokosmelk toevoegen en het vlees en breng aan de kook. Dan de tomaat en de lenteui toevoegen en kook het geheel gaar. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 68 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40592113