Tongseng kikil
gestoofde spareribs in een kruidige geurige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kikil (spareribs/schenkel van rund)
500 ml water
800 ml santen cair
2 salam blaadjes
2 cm jahe
1 sereh stengel
5 sjalotjes
5 groene rawits
150 gr kool
1/2 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl kecap manis
2 bosuitjes
1 tomaat
2 eetl olie
Haluskan kikil:
bumbu kikil:
2 cm jahe
2 salam blaadjes
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 sjalotjes
3 kemiri noten
3 cm kunyit
2 cm jahe
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 kardemon peulen
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool in stukken, de sjalotjes in plakjes en de tomaat in kleine partjes. Snijd de lenteui in kleine stukjes en de rawits in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de jahe en de salam toe en kook het vlees gaar.
Verhit in een pan de kokosmelk en voeg de bumbu, de salam, de jahe en de sereh toe en breng aan de kook.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de rawits voor 3 minuten. Voeg dan de kool, het zout en de peper toe en bak het totdat de kool zacht is. Dan de kecap en de kokosmelk toevoegen en het vlees en breng aan de kook. Dan de tomaat en de lenteui toevoegen en kook het geheel gaar. Serveer.