banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 18 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Empal Gepuk Pedas
drooggebakken pittig zoet rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1500 ml water
2 sereh/citroengras (witte deel)
3 salam blaadjes
1 cm laos
500 ml kokosmelk
1 eetl asamwater
olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 rode lomboks
5 rode rawits
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
50 gr palmsuiker
1/2 eetl zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit 3/4 gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd het in plakjes en plet deze. Giet 700 ml bouillon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en rasp de laos.
Verhit in een pan de bouillon samen met de bumbu, de sereh, de salam, de laos, het vlees en de kokosmelk en breng aan de kook. Dan het asamwater toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de kruiden goed zijn ingetrokken.
Verhit in een pan voldoende olie en bak het vlees daarna bruin.
 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 88 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36338055