banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Semur Daging Pontianak - gestoofd gekruid rundvlees uit West-Kalimantan
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Semur Daging Pontianak
gestoofd gekruid rundvlees uit West-Kalimantan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 tomaten
1/2 steranijs
3 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
500 ml water
1 theel asamwater
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/4 theel venkel
3 kemrinoten
1/4 theel kaneel
3 kruidnagels
1/2 theel peper
1/4 theel nootmuskaat

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes, de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en snijd de tomaten in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de oli en fruit de knoflook, de sjalotjes, de bumbu en de steranijs voor 4 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak deze zacht. Vervolgens het vlees toevoegen en bak dit totdat het van kleur verandert.
Dan de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Dan langzaam het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Schep het asemwater erdoor en laat het geheel nog 2 minuten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38881366