banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 27 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Asem-Asem Daging - rundvlees in een lichte frisse saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Asem-Asem Daging
rundvlees in een lichte frisse saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
2000 ml water
4 theel asamwater
50 gr sperziebonen
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 rode lomboks
2 groene gendot (habanero)
2 salam blaadjes
1 cm laos
4 groene tomaten
3 eetl kecap manis
2 theel zout
2 eetl palmsuiker
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de sperziebonen in stukjes, de knoflook in plakjes, de peper in ringen en de sjalotjes fijn. Snijd de tomaten in partjes.
Verhit in een pan het water en kook het vlees 3/4 gaar. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de pepers, de salam, de laos en de tomaten toe en bak dit voor 4 minuten. Voeg het dan toe aan het vlees en breng aan de kook.
Dan de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het asamwater en de sperziebonen toevoegen en kook het geheel zachtjes verder gaar.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 71 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39789571