logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Daging Tumis Bumbu Tomat
rundvlees in een rode saus van tomaat

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1 salam blad
1 cm jahe
2 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
300 ml kokosmelk
1 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
2 rode rawits
2 rode lomboks
2 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 tomaten
1/4 theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de jahe en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleru verandert. Voeg dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toe en kook het vlees zachtjes gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 59 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392211