Daging Tumis Bumbu Tomat
rundvlees in een rode saus van tomaat
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1 salam blad
1 cm jahe
2 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
300 ml kokosmelk
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 rode rawits
2 rode lomboks
2 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 tomaten
1/4 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de jahe en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleru verandert. Voeg dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toe en kook het vlees zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bihun Goreng Ayam - gebakken mihoen/mihun met kip
- Sateh Ayam 2 - saté van kip
- Tumis Daging Sapi Paprika - roerbak van gehakt en paprika
- Naam Phrik Pao - geroosterde sambal met asem
- Lobak Kukus Ebi - koekjes van rettich met ebi
- Ati Ampela Masak Pedas - zeer pittig gebakken levertjes
- Ati Ampela Masak Pedas - kippenlevertjes in een pittige saus
- Asam Padeh Ayam - pittig gestoofde kip in een frisse saus
- Asam Manis Sayap Ayam - kip in een pittige rode saus
- Be tongkol megoreng sambal matah - Gebakken tonijn met rauwe sambal
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...