logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Daging Manis Kuah Santan
gestoofd zoet rundvlees in een saus van kokosmelk

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (schenkel)
6 sjalotjes
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 tomaat
2 rode lomboks
3 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel nootmuskaat
500 ml water
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken van 1 cm dik. Snijd de sjalotjes, de lomboks in dunne plakjes en de tomaat in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten van de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes, de salam, de laos en de lomboks voor 6 minuten.
Voeg dan het vlees toe en bak totdat dit van kleur verandert. Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht.
Dan de kecap, het zout, de palmsuiker en de nootmuskaat toevoegen en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en kook todat het voor de helft is verdampt. Dan de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 112 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160906