Daging Manis Kuah Santan
gestoofd zoet rundvlees in een saus van kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (schenkel)
6 sjalotjes
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 tomaat
2 rode lomboks
3 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel nootmuskaat
500 ml water
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken van 1 cm dik. Snijd de sjalotjes, de lomboks in dunne plakjes en de tomaat in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten van de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes, de salam, de laos en de lomboks voor 6 minuten.
Voeg dan het vlees toe en bak totdat dit van kleur verandert. Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht.
Dan de kecap, het zout, de palmsuiker en de nootmuskaat toevoegen en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en kook todat het voor de helft is verdampt. Dan de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Cap Cay Caruban - gemengde gestoofde groenten met kip en garnalen
- Phad Phet Neua - rundvlees reepjes in rode curry saus
- Telur Kecap Cabai Kering - eieren in kecapsaus met gedroogde peper
- Ayam Goreng Mbok Berek - Gefrituurde gestoofde kip
- Daging Masak Madu - gebakken reepjes rundvlees met honing
- Pepesan Sapi - gekruid geroosterd vlees
- Qīng Jiāo Niú Ròu - 青椒牛肉 - roerbak van rundvlees met paprika
- Babi Kecap Bali
- Sayur Gori - gekruide gestoofde nangka met rundvlees
- Tumis Sawi Putih - roerbak van Chinese kool
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...