banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 18 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 27 days ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 2 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Daging Manis Kuah Santan
gestoofd zoet rundvlees in een saus van kokosmelk

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (schenkel)
6 sjalotjes
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 tomaat
2 rode lomboks
3 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel nootmuskaat
500 ml water
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken van 1 cm dik. Snijd de sjalotjes, de lomboks in dunne plakjes en de tomaat in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten van de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes, de salam, de laos en de lomboks voor 6 minuten.
Voeg dan het vlees toe en bak totdat dit van kleur verandert. Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht.
Dan de kecap, het zout, de palmsuiker en de nootmuskaat toevoegen en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en kook todat het voor de helft is verdampt. Dan de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 97 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36237656