1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Connie 7 days ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 3 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 3 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 3 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
2 Comments

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Iga Bakar Bumbu Rujak
geroosterd gekruid rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr runderribben/ribeye
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
3 jeruk purut blad
2 eetl kecap manis
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
1/2 theel peper
500 ml kokosmelk (van 3/4 kokosnoot)
500 ml water
1/2 eetl limoensap
2 eetl olie

Olensan:
marinade:
1 eetl kecap manis
1 eetl boter, gesmolten
1/2 theel limoensap

Haluskan:
bumbu:
1/2 theel terasi/trasi bakar
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/2 theel peper
2 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de ingrediënten voor de marinade.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samenmmet de salam, de laos en de jreruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak todat het van kleur verandert.
Voeg dan de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Vervolgens het water toevogen en kook het vlees halfgaar. Dan de kokosmelk toevoegen en kook het vlees verder gaar. Meng dan het limoensap en de jeruk purut erdoor en laat dit 15 minuten staan.
Schep het vlees uit de pan en wrijf deze in met de marinade en rooster het boven een houtskoolvuurtje bruin en serveer.

Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
People in conversation:
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 114 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35888645