banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 16 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon 2 Comments

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Iga Bakar Bumbu Rujak
geroosterd gekruid rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr runderribben/ribeye
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
3 jeruk purut blad
2 eetl kecap manis
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
1/2 theel peper
500 ml kokosmelk (van 3/4 kokosnoot)
500 ml water
1/2 eetl limoensap
2 eetl olie

Olensan:
marinade:
1 eetl kecap manis
1 eetl boter, gesmolten
1/2 theel limoensap

Haluskan:
bumbu:
1/2 theel terasi/trasi bakar
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/2 theel peper
2 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de ingrediënten voor de marinade.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samenmmet de salam, de laos en de jreruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak todat het van kleur verandert.
Voeg dan de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Vervolgens het water toevogen en kook het vlees halfgaar. Dan de kokosmelk toevoegen en kook het vlees verder gaar. Meng dan het limoensap en de jeruk purut erdoor en laat dit 15 minuten staan.
Schep het vlees uit de pan en wrijf deze in met de marinade en rooster het boven een houtskoolvuurtje bruin en serveer.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
People in conversation:
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36337773