zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Kentang Petai - gebakken aardappelen met petai/peteh bonen
- Krengsengan 2 - pittig lamsvlees
- Pepes Tahu Jamur - Gestoomd tahu met paddenstoelen
- Sambal Pelecing
- Mu Pad Prick Gang Dang - varkensvlees met rode curry
- Bistik Jawa - Biefstuk met saus
- Pantolo tandua kayu - krabbetjes met cassaveblad en prei
- Ayam Putih
- Sambal Goreng Pedas - pittig gebakken boontjes
- Pepes ikan patin Palembang - gestoomde gegrilde meerval
Daging Kuah Kemiri - smoor van rundvlees in een saus van kemiri


Daging Kuah Kemiri
smoor van rundvlees in een saus van kemiri
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundvlees (schenkel)
150 gr krieltjes
2 cm kaneel
2 salam blad
3 serai/sereh/citroengras, witte deel
1/2 eetl zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
5 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
6 kemiri noten, geroosterd
1 theel ketumbar
3 rode lomboks
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kaneel, de salam en de serai voor 7 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Dan de krieltjes, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook het verder zachtjes gaar.
smoor van rundvlees in een saus van kemiri
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundvlees (schenkel)
150 gr krieltjes
2 cm kaneel
2 salam blad
3 serai/sereh/citroengras, witte deel
1/2 eetl zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
5 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
6 kemiri noten, geroosterd
1 theel ketumbar
3 rode lomboks
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kaneel, de salam en de serai voor 7 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Dan de krieltjes, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook het verder zachtjes gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.