Tumis Daging Suwir
roerbak van pittig gekruid pulled rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr schenkel
2 cm jahe
50 gr geraspte kokos
7 rode rawits
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 limoenen, sap
400 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 kemiri noten, geroosterd
1 cm kencur
1 cm kunyit, geroosterd
1/4 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de jahe en het vlees en kook het vlees zachtjes gaar. Trek daarna het vlees uitelkaar en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de kokos, de rawits en het vlees toe en meng goed.
Meng dan het zout en de palmsuiker erdoor en bak totdat het gaar is geworden. Meng dan het limoensap erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Poja
- Ayam Gagape - gekruide gestoofde kip
- Be guling celeng - geroosterd speenvarken
- Sambal Muncang - sambal met kemiri noten uit Sunda
- Zoetzure groenten
- Roti jala - Pannenkoekjes met kokosmelk
- Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
- Gimbal Udang Sayuran - garnalen beignets met groenten
- Gan Chǎo Niu Hé 干炒 牛 河 - gebakken mie met rundvlees
- Abon Abon
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...