logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tumis Daging Suwir
roerbak van pittig gekruid pulled rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr schenkel
2 cm jahe
50 gr geraspte kokos
7 rode rawits
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 limoenen, sap
400 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 kemiri noten, geroosterd
1 cm kencur
1 cm kunyit, geroosterd
1/4 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de jahe en het vlees en kook het vlees zachtjes gaar. Trek daarna het vlees uitelkaar en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de kokos, de rawits en het vlees toe en meng goed.
Meng dan het zout en de palmsuiker erdoor en bak totdat het gaar is geworden. Meng dan het limoensap erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 170 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151529