banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon 2 Comments

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sambal Goreng Printil
pittig gekruide balletjes van gehakt

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt
2 eetl paneermeel
1 ei
1 theel zout
1 theel peper
25 petai/peteh bonen
5 rode lomboks
1 theel zout
2 cm lengkuas/laos
2 salam blad
2 serai/sereh/citroengras
50 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Meng het gehakt met het ei, het zout, de peper en de paneermeel. Vorm van de massa kleine balletjes (knikkers). Verhit in een pan de olie en bak de balletjes totdat deze van kleur veranderen. Zet apart.
Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne ringen. Halveer de petai bonen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de laos, de serai en de salam voor 5 minuten. Voeg dan de balletjes, het water en het zout toe en kook totdat het vocht indikt.
Dan de petai en de lomboks toevoegen en meng goed en bak het verder gaar. Serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 110 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36365117