banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Sambal Tumpang Koyor - rundvlees in een pittige romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sambal Tumpang Koyor
rundvlees in een pittige romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tempe semangit
400 gr schenkel
800 ml water
300 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
3 salam blad
1 jeruk purut/kaffir lime, schil
2 cm lengkuas/laos
6 jeruk purut blaadjes
2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 rode cabai keriting (krullende cayennepepers)
4 rode lomboks
3 rode rawits
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 cm kencur
3 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Stoom eerst de tempe gaar. Stoom de ingrediënten voor de bumbu voor 15 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en de jeruk purut voor 5 minuten.
Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.Dan het water toevoegen en breng het al roerend aan de kook.
Stamp de tempe grof en voeg dit toe en meng goed. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Kook het geheel zachtjes totdat het vlees gaar is.
Voeg dan de kokosmelk toe en kook op laag vuur totdat de saus is ingedikt. Meng de geraspte kaffir lime erdoor en serveer.


Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 94 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39033073