banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Sambal Tumpang Koyor - rundvlees in een pittige romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sambal Tumpang Koyor
rundvlees in een pittige romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tempe semangit
400 gr schenkel
800 ml water
300 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
3 salam blad
1 jeruk purut/kaffir lime, schil
2 cm lengkuas/laos
6 jeruk purut blaadjes
2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 rode cabai keriting (krullende cayennepepers)
4 rode lomboks
3 rode rawits
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 cm kencur
3 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Stoom eerst de tempe gaar. Stoom de ingrediënten voor de bumbu voor 15 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en de jeruk purut voor 5 minuten.
Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.Dan het water toevoegen en breng het al roerend aan de kook.
Stamp de tempe grof en voeg dit toe en meng goed. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Kook het geheel zachtjes totdat het vlees gaar is.
Voeg dan de kokosmelk toe en kook op laag vuur totdat de saus is ingedikt. Meng de geraspte kaffir lime erdoor en serveer.


Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 440 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40558843