Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sambal Tumpang Koyor - rundvlees in een pittige romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Tumpang Koyor
rundvlees in een pittige romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tempe semangit
400 gr schenkel
800 ml water
300 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
3 salam blad
1 jeruk purut/kaffir lime, schil
2 cm lengkuas/laos
6 jeruk purut blaadjes
2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 rode cabai keriting (krullende cayennepepers)
4 rode lomboks
3 rode rawits
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 cm kencur
3 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Stoom eerst de tempe gaar. Stoom de ingrediënten voor de bumbu voor 15 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en de jeruk purut voor 5 minuten.
Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.Dan het water toevoegen en breng het al roerend aan de kook.
Stamp de tempe grof en voeg dit toe en meng goed. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Kook het geheel zachtjes totdat het vlees gaar is.
Voeg dan de kokosmelk toe en kook op laag vuur totdat de saus is ingedikt. Meng de geraspte kaffir lime erdoor en serveer.


Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 49 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41068676