Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
IconWrite a comment
Sambal Goreng Daging Manis - pittig gebakken rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Daging Manis
pittig gebakken rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
2 aardappelen
2 sjalotjes
3 rode lomboks
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 cm lengkuas/laos
2 salam blad
1 tomaat
3 theel kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
olie

Haluskan:
bumbu:
2 kemiri noten, geroosterd
1/2 theel terasi/trasi
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de aardappelen in blokjes. Hak de sjalotjes fijn. Snijd de lomboks in schuine ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom bruin en zet apart. Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen bruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes, de lomboks, de serai, de laos en de salam voor 5 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak deze zacht.
Dan het vlees toevoegen en meng goed. Vervolgens de aardappelen, de kecap, het zout en den palmsuiker toevoegen en meng goed.
Voeg de kokosmelk toe en kook hhet zachtjes verder totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 163 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40812528