banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 3 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Icon Write a comment
Sambal Goreng Daging Manis - pittig gebakken rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sambal Goreng Daging Manis
pittig gebakken rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
2 aardappelen
2 sjalotjes
3 rode lomboks
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 cm lengkuas/laos
2 salam blad
1 tomaat
3 theel kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
olie

Haluskan:
bumbu:
2 kemiri noten, geroosterd
1/2 theel terasi/trasi
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de aardappelen in blokjes. Hak de sjalotjes fijn. Snijd de lomboks in schuine ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom bruin en zet apart. Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen bruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes, de lomboks, de serai, de laos en de salam voor 5 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak deze zacht.
Dan het vlees toevoegen en meng goed. Vervolgens de aardappelen, de kecap, het zout en den palmsuiker toevoegen en meng goed.
Voeg de kokosmelk toe en kook hhet zachtjes verder totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 29 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40438091