Recente reacties

Shaun 5 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Sambal Goreng Daging Manis - pittig gebakken rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Daging Manis
pittig gebakken rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
2 aardappelen
2 sjalotjes
3 rode lomboks
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 cm lengkuas/laos
2 salam blad
1 tomaat
3 theel kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
olie

Haluskan:
bumbu:
2 kemiri noten, geroosterd
1/2 theel terasi/trasi
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de aardappelen in blokjes. Hak de sjalotjes fijn. Snijd de lomboks in schuine ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom bruin en zet apart. Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen bruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes, de lomboks, de serai, de laos en de salam voor 5 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak deze zacht.
Dan het vlees toevoegen en meng goed. Vervolgens de aardappelen, de kecap, het zout en den palmsuiker toevoegen en meng goed.
Voeg de kokosmelk toe en kook hhet zachtjes verder totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 52 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41193903