Sambal Goreng Daging Manis
pittig gebakken rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
2 aardappelen
2 sjalotjes
3 rode lomboks
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 cm lengkuas/laos
2 salam blad
1 tomaat
3 theel kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
olie
Haluskan:
bumbu:
2 kemiri noten, geroosterd
1/2 theel terasi/trasi
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de aardappelen in blokjes. Hak de sjalotjes fijn. Snijd de lomboks in schuine ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom bruin en zet apart. Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen bruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes, de lomboks, de serai, de laos en de salam voor 5 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak deze zacht.
Dan het vlees toevoegen en meng goed. Vervolgens de aardappelen, de kecap, het zout en den palmsuiker toevoegen en meng goed.
Voeg de kokosmelk toe en kook hhet zachtjes verder totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sotanghon - soun met kip
- Semur Daging - in kecap gestoofd stukjes rundvlees
- Mangut Ikan Asap - gerookte vis in een pittige en romige saus
- Tahu Bakso
- Sambel be tongkol - tonijnsalade
- Orek Tempe Lokio - gekruide gebakken tempe met bieslook
- Ikan Patin Masak Santan - vis in kruidige kokosmelksaus
- Lompong Sagu - Bananenrolletjes
- Acar Ketimun 4
- Sayur Lembayung - Sajoer van vis met kousenband
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...