Daging Tomat
zacht gestoofd rundvlees met gesmoorde tomaat
Bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr rundvlees
2 uien
1 teentje knoflook
3 tomaten
1/2 theel zout
1 theel peper
1 eetl palmsuiker
1 eetl kecap manis
1 eetl boter
Cara membuat:
bereiding:
snijd het vlees in lapjes en de uien en knoflook fijn. Snijd de tomaten fijn. Verhit in een pan de boter en bak het vlees bruin. Vervolgens de uien, het zout, de peper, de palmsuiker, de tomaten en de kecap toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Iga Masak Ngohiong - sparebibs in kruidige saus
- Ayam Pekalongan - kip uit Pekalongan (midden Java)
- Telor masak Bandung - gebakken gekookte eieren
- Brokoli Balut Tepung Pedas - gefrituurde broccoli in een pittig jasje
- Ayam Tumis Tomat Hijau - kip in een kruidige saus
- Dadar Telur Kacang Tanah - gekruide omelet met pinda's
- Guay Tiaw Paad Siew - gebakken mie
- Ayam Besengeh
- Daging Masak Asam - rundvlees in een pittige/zurige saus
- Sambal Boet
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...