Gulai Bagar Terong
gestoofd vlees met kruiden en aubergine
Bahan-bahan;
ingrediënten:
750 sucadelappen
2 uien
3 teentjes knoflook
7 rode rawits
1/2 rode paprika
1/2 eetl ketumbar
1 theel jinten
2 cm jahe
2 cm kunyit
5 kruidnagels
1 kaneelstokje
1 theel zout
500 ml santen
2 terong (aubergines)
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de uien, de knoflook en de rawits fijn. Snijd het vlees en de parika in reepjes. Snijd de terong in blokjes. Wrijf of maal de jahe, de kunyit, de ketumbar en de jinten fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de uien en de knoflook voor 3 minuten. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe en laat het geheel 30-45 minuten zachtjes sudderen totdat het vlees en de terong gaar zijn.
Zoeken
Laatst gelezen
- Udang Bakar Jimbaran - geroosterde garnalen uit Bali
- Udang cuka
- Godogan buntut sapi - Gestoofde ossenstaart
- Cumi Balado dengan Paprika - gestoofde inktvis in saus
- Kabata
- Sayur lombok - pittige sajoer met tahu, tempe en vlees
- Ikan Panggang Rica-Rica - geroosterde vis in een pittige rode saus
- Ayam Bacem Merah - rood gegrilde kip
- Pallu Butu - kolak uit Makasar
- Gedang Mekuah 2 - Jonge papaya in kruidige saus
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...