banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Lalampa - rijstpakketjes met vis
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Lalampa
rijstpakketjes met vis
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kg witte kleefrijst
6 sjalotjes
4 cm gember (djahé/jahe)
1 serehstengel, gekneusd
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout
bananenblad
biting (prikkers)
3 eetl. olie (kokos)

Bahan-bahan vulling
ingrediënten:
pampis cakalang fufu
(zie het betreffende tonijn recept hier)

Cara membuat:
bereiding:
Week de rijst voor een paar uur in water en laat het dan uitlekken. Stoom het vervolgens voor 20 minuten. Wrijf of maal de sjalotten en de gember fijn tot een pasta en meng dit met de kokosmelk. Voeg vervolgens de sereh en wat zout naar smaak toe en als laatste de rijst. Breng aan de kook en laat dit zachtjes koken totdat het vocht is verdampt. Haal de sereh uit de rijst en stoom het verder gaar in 20 minuten.
Neem een bananenblad (20x15), leg daar 2 eetl rijst en 1 eetl vulling op en rol het op. Zet de uiteinden vast met prikkers. Vet het blad in de de olie en rooster de pakketjes op een houtkoolvuurtje voor 2 minuten.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39980000