Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 13 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Lalampa - rijstpakketjes met vis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Lalampa
rijstpakketjes met vis
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kg witte kleefrijst
6 sjalotjes
4 cm gember (djahé/jahe)
1 serehstengel, gekneusd
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout
bananenblad
biting (prikkers)
3 eetl. olie (kokos)

Bahan-bahan vulling
ingrediënten:
pampis cakalang fufu
(zie het betreffende tonijn recept hier)

Cara membuat:
bereiding:
Week de rijst voor een paar uur in water en laat het dan uitlekken. Stoom het vervolgens voor 20 minuten. Wrijf of maal de sjalotten en de gember fijn tot een pasta en meng dit met de kokosmelk. Voeg vervolgens de sereh en wat zout naar smaak toe en als laatste de rijst. Breng aan de kook en laat dit zachtjes koken totdat het vocht is verdampt. Haal de sereh uit de rijst en stoom het verder gaar in 20 minuten.
Neem een bananenblad (20x15), leg daar 2 eetl rijst en 1 eetl vulling op en rol het op. Zet de uiteinden vast met prikkers. Vet het blad in de de olie en rooster de pakketjes op een houtkoolvuurtje voor 2 minuten.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 167 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41436323