zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Rendang 2 - pittig rundvlees in kokosmelk
- Kripik Biji Durian - Krupuk - kroepoek van durianpitten
- Pad Pat Hoy - gebakken schelpdieren in pittige saus
- Sayur Lodeh Bandung - groenten met vlees en garnalen
- Ikan Kuah Santan - vis gestoofd in een kruidige romige saus
- Tumis Kerang - gebakken mosselen
- Oseng-Oseng Kangkung Petai - gestoofde kangkung met peteh bonen
- Gangan Ikan Kelik/lele - soep van meerval met cassave
- Khrung Keng Phet Deng - Rode currypasta
- Lado tempoyak - Sambal van durian
Lalampa - rijstpakketjes met vis


Lalampa
rijstpakketjes met vis
rijstpakketjes met vis
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kg witte kleefrijst
6 sjalotjes
4 cm gember (djahé/jahe)
1 serehstengel, gekneusd
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout
bananenblad
biting (prikkers)
3 eetl. olie (kokos)
Bahan-bahan vulling
ingrediënten:
pampis cakalang fufu
(zie het betreffende tonijn recept hier)
Cara membuat:
bereiding:
Week de rijst voor een paar uur in water en laat het dan uitlekken. Stoom het vervolgens voor 20 minuten. Wrijf of maal de sjalotten en de gember fijn tot een pasta en meng dit met de kokosmelk. Voeg vervolgens de sereh en wat zout naar smaak toe en als laatste de rijst. Breng aan de kook en laat dit zachtjes koken totdat het vocht is verdampt. Haal de sereh uit de rijst en stoom het verder gaar in 20 minuten.
Neem een bananenblad (20x15), leg daar 2 eetl rijst en 1 eetl vulling op en rol het op. Zet de uiteinden vast met prikkers. Vet het blad in de de olie en rooster de pakketjes op een houtkoolvuurtje voor 2 minuten.
Ingrediënten:
1 kg witte kleefrijst
6 sjalotjes
4 cm gember (djahé/jahe)
1 serehstengel, gekneusd
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout
bananenblad
biting (prikkers)
3 eetl. olie (kokos)
Bahan-bahan vulling
ingrediënten:
pampis cakalang fufu
(zie het betreffende tonijn recept hier)
Cara membuat:
bereiding:
Week de rijst voor een paar uur in water en laat het dan uitlekken. Stoom het vervolgens voor 20 minuten. Wrijf of maal de sjalotten en de gember fijn tot een pasta en meng dit met de kokosmelk. Voeg vervolgens de sereh en wat zout naar smaak toe en als laatste de rijst. Breng aan de kook en laat dit zachtjes koken totdat het vocht is verdampt. Haal de sereh uit de rijst en stoom het verder gaar in 20 minuten.
Neem een bananenblad (20x15), leg daar 2 eetl rijst en 1 eetl vulling op en rol het op. Zet de uiteinden vast met prikkers. Vet het blad in de de olie en rooster de pakketjes op een houtkoolvuurtje voor 2 minuten.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.