banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon 2 Comments
Martabak - vleesgevulde deegpakketjes

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Martabak
vleesgevulde deegpakketjes
Bahan-bahan deeg:
Ingredienten:
250 g tarwebloem
zout
1 ei
100 ml water
olie

Bahan-bahan vulling:
Ingredienten:
500 g lams- of rundergehakt
3 sjalotten
5 teentjes knoflook
2,5 cm gember (jahe/djahé)
150 g lente-ui of bieslook
50 g fijngehakte selderij
3 eieren
3 eetl olie
2 theel ketumbar
1 theel djinten
1 eetl sambal bajak (zie recept)
1 theel gemalen kunyit (kurkuma)
zout

Cara membuat:
bereiding:
Zeef de bloem en meng wat zout erdoor heen. Vorm een kluitje in het midden van heet meel en breek het ei daarin. Roer het ei door de bloem terwijl je het water beetje bij beetje toevoegd. Als het deeg te droog wordt dan wat water toevoegen. Vorm de massa tot glanzend en elastisch deeg. Laat het deeg daarna 15 minuten rusten.
Snijd de sjalotten, de knoflook en de gember ragfijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit daarin de sjalotten goudbruin. voeg dan de knoflook en de gember toe en fruit dit mee voor 2 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen (behalve de selderij en de lente-ui) en bak het vlees gaar. Meng dan het vleesmengsel met de selderij en de lente-ui.
Verdeel het deeg in vieren en vorm van elk deegbal een heel dunne lap (deegroller). Schep de vulling op de lappen en vouw deze dicht als een rechthoekige envelop. Bak de martabak in voldoende olie goudbruin en gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
People in conversation:
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 139 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39985730