logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sapi Acar
zoetzuur rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
300 gr bloemkoolroosjes
1 groene paprika
1/2 komkommer
3 fijngemaakte teentjes knoflook
150 gr taugé
1 eetl maizena
zout naar smaak
peper naar smaak
water
3 eetl olie

Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
1 eetl maizena
450 ml runderbouillon (zie recept)
2 eetl rijstazijn
1 eetl ketjap manis
1 eetl mosterd
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
2 tomaten

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. snijd de komkommer in kleine blokjes, de paprika in dunne reepjes en de knoflook zeer fijn. Blancheer de bloemkool voor 10 minuten. Meng het zout, de peper en de maizena door elkaar en meng dan het vlees erdoor. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees goudbruin. Snijd de tomaten zeer fijn. Meng de ingrediënten voor de saus doorelkaar en voeg dit bij het vlees en laat dit 1 uur zachtjes sudderen. Dan de groenten toevoegen en het geheel nog 20 minuten laten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 127 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392271