zoetzuur rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
300 gr bloemkoolroosjes
1 groene paprika
1/2 komkommer
3 fijngemaakte teentjes knoflook
150 gr taugé
1 eetl maizena
zout naar smaak
peper naar smaak
water
3 eetl olie
Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
1 eetl maizena
450 ml runderbouillon (zie recept)
2 eetl rijstazijn
1 eetl ketjap manis
1 eetl mosterd
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
2 tomaten
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. snijd de komkommer in kleine blokjes, de paprika in dunne reepjes en de knoflook zeer fijn. Blancheer de bloemkool voor 10 minuten. Meng het zout, de peper en de maizena door elkaar en meng dan het vlees erdoor. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees goudbruin. Snijd de tomaten zeer fijn. Meng de ingrediënten voor de saus doorelkaar en voeg dit bij het vlees en laat dit 1 uur zachtjes sudderen. Dan de groenten toevoegen en het geheel nog 20 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
500 gr rundvlees
300 gr bloemkoolroosjes
1 groene paprika
1/2 komkommer
3 fijngemaakte teentjes knoflook
150 gr taugé
1 eetl maizena
zout naar smaak
peper naar smaak
water
3 eetl olie
Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
1 eetl maizena
450 ml runderbouillon (zie recept)
2 eetl rijstazijn
1 eetl ketjap manis
1 eetl mosterd
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
2 tomaten
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. snijd de komkommer in kleine blokjes, de paprika in dunne reepjes en de knoflook zeer fijn. Blancheer de bloemkool voor 10 minuten. Meng het zout, de peper en de maizena door elkaar en meng dan het vlees erdoor. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees goudbruin. Snijd de tomaten zeer fijn. Meng de ingrediënten voor de saus doorelkaar en voeg dit bij het vlees en laat dit 1 uur zachtjes sudderen. Dan de groenten toevoegen en het geheel nog 20 minuten laten sudderen.