banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sumpia
andere loempia
Bahan-bahan:
ingrediënten:
20 Lumpia vellen
olie

Bahan-bahan vulling:
ingrediënten:
75 gr kippengehakt
125 gr rundergehakt
100 gr spitskool
150 gr worteltjes
50 gr tauge
1 rode lombok
4 teentjes knoflook
2 theel zwarte peper
zout naar smaak
5 eetl olie

Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
225 ml ketjap manis
1/2 limoen (sap)
4 rode lomboks

Cara membuat vulling:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze met de knoflook fijn. Snijd de kool en de wortel in zeer dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het gehakt rul. Dan de pepers, de knoflook, de lombok en de wortel toevoegen en dit 3 minuten bakken. Vervolgens de kool, het zout en de tauge toevoegen en dit nog 4 minuten doorbakken. Laten afkoelen en vooral laten uitlekken anders worden de sumpia's niet echt krokant.

Cara membuat sumpia:
Bereiding:
Leg 2 eetl van de vulling op een loempiavel en vouw deze dicht als een envelopje. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de loempia's goudbruin. Serveer deze met de saus.

Cara membuat saus:
bereiding:
Snijd de lomboks fijn en meng dit met het limoensap en de ketjap

variatie sumpia:
snijd zeer dunne reepjes bananenblad en wikkel deze op de sumpia's als een strikje.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36328261