banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Bernard 27 days ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 2 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 2 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 3 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Icon Write a comment
Sumpia - andere loempia

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sumpia
andere loempia
Bahan-bahan:
ingrediënten:
20 Lumpia vellen
olie

Bahan-bahan vulling:
ingrediënten:
75 gr kippengehakt
125 gr rundergehakt
100 gr spitskool
150 gr worteltjes
50 gr tauge
1 rode lombok
4 teentjes knoflook
2 theel zwarte peper
zout naar smaak
5 eetl olie

Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
225 ml ketjap manis
1/2 limoen (sap)
4 rode lomboks

Cara membuat vulling:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze met de knoflook fijn. Snijd de kool en de wortel in zeer dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het gehakt rul. Dan de pepers, de knoflook, de lombok en de wortel toevoegen en dit 3 minuten bakken. Vervolgens de kool, het zout en de tauge toevoegen en dit nog 4 minuten doorbakken. Laten afkoelen en vooral laten uitlekken anders worden de sumpia's niet echt krokant.

Cara membuat sumpia:
Bereiding:
Leg 2 eetl van de vulling op een loempiavel en vouw deze dicht als een envelopje. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de loempia's goudbruin. Serveer deze met de saus.

Cara membuat saus:
bereiding:
Snijd de lomboks fijn en meng dit met het limoensap en de ketjap

variatie sumpia:
snijd zeer dunne reepjes bananenblad en wikkel deze op de sumpia's als een strikje.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 51 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36790663