banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Sumpia - andere loempia

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sumpia
andere loempia
Bahan-bahan:
ingrediënten:
20 Lumpia vellen
olie

Bahan-bahan vulling:
ingrediënten:
75 gr kippengehakt
125 gr rundergehakt
100 gr spitskool
150 gr worteltjes
50 gr tauge
1 rode lombok
4 teentjes knoflook
2 theel zwarte peper
zout naar smaak
5 eetl olie

Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
225 ml ketjap manis
1/2 limoen (sap)
4 rode lomboks

Cara membuat vulling:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze met de knoflook fijn. Snijd de kool en de wortel in zeer dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het gehakt rul. Dan de pepers, de knoflook, de lombok en de wortel toevoegen en dit 3 minuten bakken. Vervolgens de kool, het zout en de tauge toevoegen en dit nog 4 minuten doorbakken. Laten afkoelen en vooral laten uitlekken anders worden de sumpia's niet echt krokant.

Cara membuat sumpia:
Bereiding:
Leg 2 eetl van de vulling op een loempiavel en vouw deze dicht als een envelopje. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de loempia's goudbruin. Serveer deze met de saus.

Cara membuat saus:
bereiding:
Snijd de lomboks fijn en meng dit met het limoensap en de ketjap

variatie sumpia:
snijd zeer dunne reepjes bananenblad en wikkel deze op de sumpia's als een strikje.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39555102