zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Nasi goreng jawa - gebakken rijst uit Java met kool en kip
- Babi Woku - geroosterd speenvarken
- Ampyang - gebakken gesuikerde pinda's
- Hung Shiu Doong Gwoo - in sojasaus gestoofde champignons
- Sepat Banang - gebakken vis uit Sumbawa
- Tum Siap - Gekruid kipgehakt in bananenblad
- Gaeng Haang Lae - gekruid vlees
- Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
- Ayam Ingkung 2 - Mild gekruide kip
- Ayam Padang
Acar Campur Mentah - gemengde groenten in het zuur


Acar Campur Mentah
gemengde groenten in het zuur
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr wortel
250 gr kool
250 gr tauge
1 theel zout
500 ml azijn
1 ui
5 teentjes knoflook
3 eetl palmsuiker
2 rode lomboks
zout
Water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de wortel julienne en de kool fijn. Snijd de ui en de lomboks fijn. Week alle groenten in water met 1 eetl zou voor 20 minuten en laat het daarna uitlekken. Verhit in een pan de azijn met de ui, de palmsuiker en zout naar smaak. Voeg dan de groenten en de lomboks toe en laat dit 5 minuten zachtjes sudderen. Af laten koelen en de volgende dag pas gebruiken.
gemengde groenten in het zuur
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr wortel
250 gr kool
250 gr tauge
1 theel zout
500 ml azijn
1 ui
5 teentjes knoflook
3 eetl palmsuiker
2 rode lomboks
zout
Water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de wortel julienne en de kool fijn. Snijd de ui en de lomboks fijn. Week alle groenten in water met 1 eetl zou voor 20 minuten en laat het daarna uitlekken. Verhit in een pan de azijn met de ui, de palmsuiker en zout naar smaak. Voeg dan de groenten en de lomboks toe en laat dit 5 minuten zachtjes sudderen. Af laten koelen en de volgende dag pas gebruiken.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.