zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Bulgogi - geroosterd rundvlees
- Sayap Ayam Krengsengan - kippenvleugels in kruidige saus
- Semur Terong - aubergine gesmoord in zoete pittige saus
- Pa Jun - omelet met bosuitjes
- Be Siap Mepanggang Sambal Mbe - kip in sambalsaus
- Ayam Bakar Bertabur - geroosterde kip met kruiden
- Ayam Bakar Klaten - geroosterde kip op Javaanse wijze
- Ayam Merica - kip in kruidige saus
- Asam Padeh Ikan Patin - gestoofde vis in een pittige saus
- Gule Cumi - gestoofde inktvis
Abon ayam suwir - droog gebakken gekruide kip


Abon ayam suwir
droog gebakken gekruide kip*
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip
500 ml kokoswater
150 ml santen asli
1 sereh
2 cm laos
4 jeruk purut blaadjes
olie
Haluskan:
bumbu:
6 eetl palmsuiker
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rode lomboks
2 cm laos
1 eetl ketumbar
2 theel asem
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Kook de kip in het kokoswater gaar samen met de jeruk purut, de laos en de sereh. Schep de kip uit de pan en trek de kip uit elkaar.
Voeg de bumbu, de santen en de kip toe aan de bouillon en kook dit, al roerend, droog.
Verhit in een pan de olie en bak de kip verder bruin en droog. Schep er eventueel bawang goreng en gebakken knoflook door.
* te gebruiken als topping voor rijstgerechten
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.