Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Tumis Kangkung Bumbu Petis - kangkung met garnalen en petis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tumis Kangkung Bumbu Petis
kangkung met garnalen en petis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kangkung
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
150 gr undang peci / gamba's / tijgergarnalen, gepeld
100 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
3 rode rawits
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
2 eetl petis udang

Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen en maak deze schoon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen en bak totdat deze van kleur veranderen.
Dan de kangkung toevoegen en meng goed en bak de kangkung zacht. Vervolgens het water toevoegen en bak totdat alles gaar is geworden. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 122 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911569