Lobak Kukus Ebi
koekjes van rettich met ebi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rettich / rammenas
1 eetl boter
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
250 gr rijstmeel
75 gr maizena
300 ml warm water
50 gr ebi, geweekt
1/2 theel peper
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
olie
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de rettich. Hak de knoflook en de sjalotjes fijn. Hak de ebi in stukjes.
Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten en zet apart.
Meng de rijstmeel met de maizen en dan langzaam met het water. Dan de rettich, de knoflook, de sjalotjes, de ebi, de peper, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng het tot een beslag.
Giet het beslag in een pan en stoom het daarna gaar en laat het afkoelen. Snijd het daarna in plakjes van 1 cm dikte.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de plakjes bruin. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Oseng-Oseng Jamur - gebakken gekruide paddestoelen
- Ampela hati masak rendang - gebakken kruidige kippenlevertjes
- Ampela Ayam Peteh - kippenmaagjes met petehbonen
- Kering mi lado hijau - gebakken groene mie
- Abon ayam bawang
- Soto Ayam - indische kippensoep
- Abon ayam tiga - gekruide droog gebakken kip
- Sateh Daging - saté van lamsvlees
- Phad Phet Neua - rundvlees reepjes in rode curry saus
- Sambal goreng jantung ayam kemangi - gebakken gekruide kippenhartjes met aardappel
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...