Bayam Berudang
spinazie in een kruidige garnalen saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr wilde spinazie
100 gr garnalen/gamba's, gepeld
2 sjalotjes (kleine)
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 eetl kecap manis
1 eetl saus udang
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten.
Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan de spinazie toevoegen en meng goed. Dan de saus udang, de kecap, het zout en de peper toevoegen en bak totdat het geheel gaar is geworden. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam bumbu ruiak - kip in ruiak saus
- Karedok - een salade van groenten met pindasaus
- Mi Goreng Udang Bakso - gebakken mie met garnalen en balletjes
- Ayam Karage - gekruide gebakken kipnuggets
- Bola Mi Ayam Udang - balletjes van mie, kip en garnalen
- Ikan Piendang - Vis in pikante gele saus
- Kerapu Rica-Rica - gegrilde rode tandbaars in rode saus uit Manado
- Likak Likuk - rijstkoekjes met stroop
- Setopan Kambing - lamsvlees met aubergine en tomaat
- Bubur kacang hijau - Pap van mungbonen
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...