zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus
- Ayam Bakar Rica - gekruide kip
- Jjajangmyun - mie met zwarte bonen saus
- Jukut Uni - nangka in een dikke kokossaus
- Sambal Nyuh - Sambal met kokos
- Soto Dengan
- Ayam Cabai Hijau - gebakken kip met groene sambal
- Sayur kerrie jawa
- Gay Hor Nueng - rode kip curry hapjes
- Bun Bo - vlees met pinda's
Bayam Berudang - spinazie in een kruidige garnalen saus


Bayam Berudang
spinazie in een kruidige garnalen saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr wilde spinazie
100 gr garnalen/gamba's, gepeld
2 sjalotjes (kleine)
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 eetl kecap manis
1 eetl saus udang
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten.
Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan de spinazie toevoegen en meng goed. Dan de saus udang, de kecap, het zout en de peper toevoegen en bak totdat het geheel gaar is geworden. Serveer.
spinazie in een kruidige garnalen saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr wilde spinazie
100 gr garnalen/gamba's, gepeld
2 sjalotjes (kleine)
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 eetl kecap manis
1 eetl saus udang
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten.
Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan de spinazie toevoegen en meng goed. Dan de saus udang, de kecap, het zout en de peper toevoegen en bak totdat het geheel gaar is geworden. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.