Gefrituurde vis in een pittige friszure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr gezouten karper (ikan peda)
200 ml olie
1 limoen (sap)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotjes
6 rode lomboks
Cara mambuat:
Bereiding:
Ontpit de lomboks en wrijf of maal dan de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Was vervolgens de vis. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak/frituur de vis in 15-20 krokant. Schep de vis uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Giet op 3 eetl na de olie uit te wok/wadjan en bak in deze olie de boemboe voor 3 minuten. Dan het limoensap en het zout toevoegen en voeg dan de vis weer toe en meng dit goed. Serveer..
ingrediënten:
350 gr gezouten karper (ikan peda)
200 ml olie
1 limoen (sap)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotjes
6 rode lomboks
Cara mambuat:
Bereiding:
Ontpit de lomboks en wrijf of maal dan de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Was vervolgens de vis. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak/frituur de vis in 15-20 krokant. Schep de vis uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Giet op 3 eetl na de olie uit te wok/wadjan en bak in deze olie de boemboe voor 3 minuten. Dan het limoensap en het zout toevoegen en voeg dan de vis weer toe en meng dit goed. Serveer..