logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Badar masik
Gefrituurde vis in een pittige friszure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr gezouten karper (ikan peda)
200 ml olie
1 limoen (sap)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotjes
6 rode lomboks

Cara mambuat:
Bereiding:
Ontpit de lomboks en wrijf of maal dan de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Was vervolgens de vis. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak/frituur de vis in 15-20 krokant. Schep de vis uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Giet op 3 eetl na de olie uit te wok/wadjan en bak in deze olie de boemboe voor 3 minuten. Dan het limoensap en het zout toevoegen en voeg dan de vis weer toe en meng dit goed. Serveer..

Add comment

Submit

who is online

We have 187 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392029