vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr. red snapper of tonijn
8 sjalotjes
6 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
2 cm laos
3 salamblaadjes
1 theel witte peper
1 theel nootmuskaat
3 kruidnagels
3 eetl azijn
zout naar smaak
olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis(sen) schoon. Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de lomboks fijn. Kneus de gember en de laos. Verhit in een wok/wadjan wat olie en frituur hierin de vis(sen) voor 7 minuten. Schep de vis(sen) uit de wok/wadjan en een groot deel van de olie. Fruit in 3 eetlepels olie de slalotten en voeg dan de overige kruiden en de azijn toe. Bak dit voor 2 minuten en voeg dan de vis(sen) toe voor nog 2 minuten.
ingrediënten:
800 gr. red snapper of tonijn
8 sjalotjes
6 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
2 cm laos
3 salamblaadjes
1 theel witte peper
1 theel nootmuskaat
3 kruidnagels
3 eetl azijn
zout naar smaak
olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis(sen) schoon. Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de lomboks fijn. Kneus de gember en de laos. Verhit in een wok/wadjan wat olie en frituur hierin de vis(sen) voor 7 minuten. Schep de vis(sen) uit de wok/wadjan en een groot deel van de olie. Fruit in 3 eetlepels olie de slalotten en voeg dan de overige kruiden en de azijn toe. Bak dit voor 2 minuten en voeg dan de vis(sen) toe voor nog 2 minuten.