Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 ikan bandeng (grote zeevis)
60 ml dikke kokosmelk (santen asli)
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
2 theel, ketumbar
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rawits
2 theel, gesmolten palmsuiker
1 theel, trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de vis voorzichtig open en haal de ingewanden eruit. Kneed vervolgens de vis zachtjes en haal het visvlees er voorzichtig uit. Verwijder de graten uit het visvlees. Meng het visvlees met de kokosmelk en de boemboe en vul de vis met het mengsel. Maak de vis dicht met de prikkers en wikkel de vis in bananenblad. Maak het bananenblad vast met de prikkers. Rooster de vis boven een houtskoolvuurtje in 30 minuten gaar.
ingrediënten:
1 ikan bandeng (grote zeevis)
60 ml dikke kokosmelk (santen asli)
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
2 theel, ketumbar
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rawits
2 theel, gesmolten palmsuiker
1 theel, trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de vis voorzichtig open en haal de ingewanden eruit. Kneed vervolgens de vis zachtjes en haal het visvlees er voorzichtig uit. Verwijder de graten uit het visvlees. Meng het visvlees met de kokosmelk en de boemboe en vul de vis met het mengsel. Maak de vis dicht met de prikkers en wikkel de vis in bananenblad. Maak het bananenblad vast met de prikkers. Rooster de vis boven een houtskoolvuurtje in 30 minuten gaar.