banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 28 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Pempek kates - visdeeg gevuld met gekruide jonge papaya
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Pempek kates
visdeeg gevuld met gekruide jonge papaya
Bahan-bahan:
ingrediënten:
225 gr visfilets forel/makreel (ikan belida/ikan gabus)
225 ml water
zout naar smaak
225 gr tapiocameel

Bahan-bahan vulling:
ingrediënten:
4 sjalotten
2 teentje knoflook
50 gr ebi
1 eetl. olie
250 gr jonge groene papaya
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
2 eetl. droog gekooktje kokosmelk (blondo)
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de papaya en de gula jawa. Maak van de ingrediënten het visdeeg (zie recept pempek dos) Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en wrijf de ebi fijn. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de knoflook en de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de papaya, de palmsuiker, de ebi, het zout en de kokosmelk toe en bak dit alles voor 5 minuten. Maak van het visdeeg een plak van 1/2 cm dik en steek vervolgens rondjes uit het deeg. Schep 1 eetl van de vulling op het rondje en vouw dit dicht in een halve maan vorm. Kook de deeglapjs gaar in kokend water (ze komen dan boven drijven) en serveer het met sambal hijau.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39795038