banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Pempek kates - visdeeg gevuld met gekruide jonge papaya
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Pempek kates
visdeeg gevuld met gekruide jonge papaya
Bahan-bahan:
ingrediënten:
225 gr visfilets forel/makreel (ikan belida/ikan gabus)
225 ml water
zout naar smaak
225 gr tapiocameel

Bahan-bahan vulling:
ingrediënten:
4 sjalotten
2 teentje knoflook
50 gr ebi
1 eetl. olie
250 gr jonge groene papaya
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
2 eetl. droog gekooktje kokosmelk (blondo)
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de papaya en de gula jawa. Maak van de ingrediënten het visdeeg (zie recept pempek dos) Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en wrijf de ebi fijn. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de knoflook en de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de papaya, de palmsuiker, de ebi, het zout en de kokosmelk toe en bak dit alles voor 5 minuten. Maak van het visdeeg een plak van 1/2 cm dik en steek vervolgens rondjes uit het deeg. Schep 1 eetl van de vulling op het rondje en vouw dit dicht in een halve maan vorm. Kook de deeglapjs gaar in kokend water (ze komen dan boven drijven) en serveer het met sambal hijau.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 178 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39058526