logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tenggiro Peu Aweuh
vis gestoofd met kerrieblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr makreel
1 limoen (sap)
7 asam sunti
zout naar smaak
6 sjalotten
3 eetl. olie
3 kerrie blad
100 ml water

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, anijszaad
2 theel ketumbar
1 theel jinten
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
9 rawits
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara mambuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten in plakjes. Snijd de vis in stukken en meng dit met het zout, de asam sunti en het limoensap en laat dit 20 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin eerst de sjalotten en voeg dan het kerrie blad en de boemboe toe en bak dit alles 4 minuten. Dan het water toevoegen, gevolgd door het zout en de vis en sudder de vis gaar en totdat het vocht is verdampt.

Add comment

Submit

who is online

We have 127 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176042