vis gestoofd met kerrieblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr makreel
1 limoen (sap)
7 asam sunti
zout naar smaak
6 sjalotten
3 eetl. olie
3 kerrie blad
100 ml water
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, anijszaad
2 theel ketumbar
1 theel jinten
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
9 rawits
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara mambuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten in plakjes. Snijd de vis in stukken en meng dit met het zout, de asam sunti en het limoensap en laat dit 20 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin eerst de sjalotten en voeg dan het kerrie blad en de boemboe toe en bak dit alles 4 minuten. Dan het water toevoegen, gevolgd door het zout en de vis en sudder de vis gaar en totdat het vocht is verdampt.
ingrediënten:
350 gr makreel
1 limoen (sap)
7 asam sunti
zout naar smaak
6 sjalotten
3 eetl. olie
3 kerrie blad
100 ml water
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, anijszaad
2 theel ketumbar
1 theel jinten
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
9 rawits
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara mambuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten in plakjes. Snijd de vis in stukken en meng dit met het zout, de asam sunti en het limoensap en laat dit 20 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin eerst de sjalotten en voeg dan het kerrie blad en de boemboe toe en bak dit alles 4 minuten. Dan het water toevoegen, gevolgd door het zout en de vis en sudder de vis gaar en totdat het vocht is verdampt.