driehoekige viskoekjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr nijlbaars of zalm
water
3 eetl geraspte kokos
1 ei
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbarzaadjes
1 theel witte peper
3 cm laos
1 serehstengel
1 theel asem
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de vis in mootjes en pocheer deze in het water voor 5 minuten. Haal het vel eraf en verwijder de graten. Hak daarna de mootjes fijn. Splits het ei en klop het eiwit op. Meng dan de eierdooier met de vis, de boemboe, de asem, de suiker, het zout en de kokos. Vorm driehoekjes van het mengsel en wentel deze door het geklopte eiwit. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de driehoekjes in 4-5 minuten goudbruin
ingrediënten:
500 gr nijlbaars of zalm
water
3 eetl geraspte kokos
1 ei
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbarzaadjes
1 theel witte peper
3 cm laos
1 serehstengel
1 theel asem
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de vis in mootjes en pocheer deze in het water voor 5 minuten. Haal het vel eraf en verwijder de graten. Hak daarna de mootjes fijn. Splits het ei en klop het eiwit op. Meng dan de eierdooier met de vis, de boemboe, de asem, de suiker, het zout en de kokos. Vorm driehoekjes van het mengsel en wentel deze door het geklopte eiwit. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de driehoekjes in 4-5 minuten goudbruin