Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Bia santan - zeevruchten in kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bia santan
zeevruchten in kokosmelksaus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kg zeevruchten (kokkels, venusschelpen, mosselen e.d.)
150 ml water
3 cm laos
1 serehstengel, gekneusd (citroengras)
3 eetl. olie
1 limoen (sap)
zout
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
2 theel. ketoembar
1 theel. djinten
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Maak de zeevruchten schoon en kook deze in een pan met het water totdat de vruchten geopend zijn. Haal ze vervolgens uit de pan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh en de laos voor 2 minuten. Vervolgens de zeevruchten, het limoensap en zout naar smaak toevoegen en nog even bakken. Dan de kokosmelk en het kooknat toeveogen en zachtjes laten stoven voor 10 minuten.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 366 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40922829