garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 grote garnalen
2 theel honing
250 ml kokosmelk
1 limoen (sap)
25 ml room
3 eetl olie
sateh stokjes
Haluskan:
boemboe:
4 kemirienoten, gestampt
1 rode lombok, gehakt
1/2 theel sereh
1/2 theel ketumbar
1/2 theel kunyit (kurkuma)
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten behalve de room toe en laat het vocht indikken. Voeg dan de room toe en laat afkoelen.
Rijg de garnalen aan de stokjes en rooster het kort boven een houtskoolvuurtje en serveer met de saus.
ingrediënten:
8 grote garnalen
2 theel honing
250 ml kokosmelk
1 limoen (sap)
25 ml room
3 eetl olie
sateh stokjes
Haluskan:
boemboe:
4 kemirienoten, gestampt
1 rode lombok, gehakt
1/2 theel sereh
1/2 theel ketumbar
1/2 theel kunyit (kurkuma)
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten behalve de room toe en laat het vocht indikken. Voeg dan de room toe en laat afkoelen.
Rijg de garnalen aan de stokjes en rooster het kort boven een houtskoolvuurtje en serveer met de saus.