logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Udang besar panggang
garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 grote garnalen
2 theel honing
250 ml kokosmelk
1 limoen (sap)
25 ml room
3 eetl olie
sateh stokjes

Haluskan:
boemboe:
4 kemirienoten, gestampt
1 rode lombok, gehakt
1/2 theel sereh
1/2 theel ketumbar
1/2 theel kunyit (kurkuma)
2 sjalotten
2 teentjes knoflook

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten behalve de room toe en laat het vocht indikken. Voeg dan de room toe en laat afkoelen.
Rijg de garnalen aan de stokjes en rooster het kort boven een houtskoolvuurtje en serveer met de saus.

Add comment

Submit

who is online

We have 427 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421600