Garnalen en petehbonen in sambalsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten
1000 gr garnalen,
1 eetl zout
6 eetl olie
200 gr petehbonen
Haluskan
boemboe
6 sjalotjes
3 rode lomboks
13 rawits,
3 kleine tomaten
Cara membuat:
bereiding
Pel de garnalen, verwijder de koppen en snijd de garnalen aan de rugkant open. Verwijder dan de zwarte (darm)draad. Was vervolgens de garnalen en laat de garnalen ongeveer 20 minuten marineren in een 1 eetlepel zout. Spoel daarna de garnalen af en laat uitlekken.
Wrijf of mnaal de ingrediënten voor boemboe fijn tot een pasta. Verhit vervolgens 3 eetlepels olie in een wok/wadjan en bak de garnalen 5 minuten. Haal daarna de garnalen uit de wok/wadjan en bak de petehbonen 3 minuten in dezelfde olie. Verhit dan 3 eetlepels olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de gebakken garnalen en de petehbonen bij, zout naar smaak toevoegen en bak alles nog 2 minuten.
ingrediënten
1000 gr garnalen,
1 eetl zout
6 eetl olie
200 gr petehbonen
Haluskan
boemboe
6 sjalotjes
3 rode lomboks
13 rawits,
3 kleine tomaten
Cara membuat:
bereiding
Pel de garnalen, verwijder de koppen en snijd de garnalen aan de rugkant open. Verwijder dan de zwarte (darm)draad. Was vervolgens de garnalen en laat de garnalen ongeveer 20 minuten marineren in een 1 eetlepel zout. Spoel daarna de garnalen af en laat uitlekken.
Wrijf of mnaal de ingrediënten voor boemboe fijn tot een pasta. Verhit vervolgens 3 eetlepels olie in een wok/wadjan en bak de garnalen 5 minuten. Haal daarna de garnalen uit de wok/wadjan en bak de petehbonen 3 minuten in dezelfde olie. Verhit dan 3 eetlepels olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de gebakken garnalen en de petehbonen bij, zout naar smaak toevoegen en bak alles nog 2 minuten.