banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Udang peteh belado
Garnalen en petehbonen in sambalsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten
1000 gr garnalen,
1 eetl zout
6 eetl olie
200 gr petehbonen

Haluskan
boemboe
6 sjalotjes
3 rode lomboks
13 rawits,
3 kleine tomaten

Cara membuat:
bereiding
Pel de garnalen, verwijder de koppen en snijd de garnalen aan de rugkant open. Verwijder dan de zwarte (darm)draad. Was vervolgens de garnalen en laat de garnalen ongeveer 20 minuten marineren in een 1 eetlepel zout. Spoel daarna de garnalen af en laat uitlekken.
Wrijf of mnaal de ingrediënten voor boemboe fijn tot een pasta. Verhit vervolgens 3 eetlepels olie in een wok/wadjan en bak de garnalen 5 minuten. Haal daarna de garnalen uit de wok/wadjan en bak de petehbonen 3 minuten in dezelfde olie. Verhit dan 3 eetlepels olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de gebakken garnalen en de petehbonen bij, zout naar smaak toevoegen en bak alles nog 2 minuten.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 77 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36619776