Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Udang peteh belado - Garnalen en petehbonen in sambalsaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang peteh belado
Garnalen en petehbonen in sambalsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten
1000 gr garnalen,
1 eetl zout
6 eetl olie
200 gr petehbonen

Haluskan
boemboe
6 sjalotjes
3 rode lomboks
13 rawits,
3 kleine tomaten

Cara membuat:
bereiding
Pel de garnalen, verwijder de koppen en snijd de garnalen aan de rugkant open. Verwijder dan de zwarte (darm)draad. Was vervolgens de garnalen en laat de garnalen ongeveer 20 minuten marineren in een 1 eetlepel zout. Spoel daarna de garnalen af en laat uitlekken.
Wrijf of mnaal de ingrediënten voor boemboe fijn tot een pasta. Verhit vervolgens 3 eetlepels olie in een wok/wadjan en bak de garnalen 5 minuten. Haal daarna de garnalen uit de wok/wadjan en bak de petehbonen 3 minuten in dezelfde olie. Verhit dan 3 eetlepels olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de gebakken garnalen en de petehbonen bij, zout naar smaak toevoegen en bak alles nog 2 minuten.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 245 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42438573