1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .
Nicole
Na een rondreis door China dit recept gemaakt om nog even in de sfeer te blijven. Het smaakte heerli...

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tumis Nus
gebakken inktvis in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr inktvis
1 eelt limoensap
1/2 theel zout
5 eetl olie
2 salam blad
3 rode lomboks
250 ml visbouillon
2 takjes kemangi

Haluskan:
boemboe:
7 rode lomboks
11 rode rawits
6 kemiri nootjes
1 cm kencur
3 cm kunyit
5 cm laos
1 cm jahe
1 serehstengel
4 teentjes knoflook
8 sjalotten
1/2 theel trasi bakar

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvis schoon en verwijder het membraan, de kop en de inktzak. Wrijf de inktvis in met het limoensap en het zout en laat dit 20 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Pluk de blaadjes van de kemangi.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe met de salam voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de inktvis toe en bak dit totdat de boemboe is opgelost. Vervolgens de bouillon toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt. Dan de kemangiblaadjes toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is. Besprenkel het met de bawang goreng en serveer.

who is online

We hebben 90 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34992767