banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Tumis Nus - gebakken inktvis in pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tumis Nus
gebakken inktvis in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr inktvis
1 eelt limoensap
1/2 theel zout
5 eetl olie
2 salam blad
3 rode lomboks
250 ml visbouillon
2 takjes kemangi

Haluskan:
boemboe:
7 rode lomboks
11 rode rawits
6 kemiri nootjes
1 cm kencur
3 cm kunyit
5 cm laos
1 cm jahe
1 serehstengel
4 teentjes knoflook
8 sjalotten
1/2 theel trasi bakar

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvis schoon en verwijder het membraan, de kop en de inktzak. Wrijf de inktvis in met het limoensap en het zout en laat dit 20 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Pluk de blaadjes van de kemangi.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe met de salam voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de inktvis toe en bak dit totdat de boemboe is opgelost. Vervolgens de bouillon toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt. Dan de kemangiblaadjes toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is. Besprenkel het met de bawang goreng en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 178 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40585276