banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tumis Nus
gebakken inktvis in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr inktvis
1 eelt limoensap
1/2 theel zout
5 eetl olie
2 salam blad
3 rode lomboks
250 ml visbouillon
2 takjes kemangi

Haluskan:
boemboe:
7 rode lomboks
11 rode rawits
6 kemiri nootjes
1 cm kencur
3 cm kunyit
5 cm laos
1 cm jahe
1 serehstengel
4 teentjes knoflook
8 sjalotten
1/2 theel trasi bakar

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvis schoon en verwijder het membraan, de kop en de inktzak. Wrijf de inktvis in met het limoensap en het zout en laat dit 20 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Pluk de blaadjes van de kemangi.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe met de salam voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de inktvis toe en bak dit totdat de boemboe is opgelost. Vervolgens de bouillon toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt. Dan de kemangiblaadjes toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is. Besprenkel het met de bawang goreng en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 77 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36329288