Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Tumis Nus - gebakken inktvis in pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tumis Nus
gebakken inktvis in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr inktvis
1 eelt limoensap
1/2 theel zout
5 eetl olie
2 salam blad
3 rode lomboks
250 ml visbouillon
2 takjes kemangi

Haluskan:
boemboe:
7 rode lomboks
11 rode rawits
6 kemiri nootjes
1 cm kencur
3 cm kunyit
5 cm laos
1 cm jahe
1 serehstengel
4 teentjes knoflook
8 sjalotten
1/2 theel trasi bakar

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvis schoon en verwijder het membraan, de kop en de inktzak. Wrijf de inktvis in met het limoensap en het zout en laat dit 20 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Pluk de blaadjes van de kemangi.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe met de salam voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de inktvis toe en bak dit totdat de boemboe is opgelost. Vervolgens de bouillon toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt. Dan de kemangiblaadjes toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is. Besprenkel het met de bawang goreng en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 132 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024413