Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Kerang masak semboko - Pittig gekruide schepldieren

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Kerang masak semboko
Pittig gekruide schepldieren


Bahan-bahan:
Ingredienten:
500 gr schelpdieren
½ citroen (sap)
11 blaadjes kemangi
6 belimbing
3 groene lomboks
3 eetl olie

Haluskan:
Bumbu:
5 rode uien
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
5 groene rawits
1 cm kunyit
2 kemiri noten
1/2 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingredienten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de beliming in stukjes en de lomboks in schuine reepjes. Besprenkel de schelpdieren met het citroensap en laat dit 20 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten en voeg dan de belimbing, de lomboks en de kemangi door en bak dit zacht. Dan de schepdieren toevoegen en het geheel zachtjes laten bakken totdat de schepdieren gaar zijn.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 235 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252743