Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Gulai Buluh Udang - Garnalen met bamboe curry

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 

Gulai Buluh Udang
Garnalen met bamboe curry


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr garnalen
500 gr bamboe scheuten
500 ml kokoswater
20 peteh bonen
4 kerstomaten
500 ml santen
4 eetl olie

Haluskan:
Bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 cm laos
3 cm kunyit
1 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de bamboe in dunne reepjes en kook deze gaar met het kokoswater. Snijd de petehbonen doormidden en halveer de tomaatjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen en de bamboe toe en bak dit voor 1 minuut. Voeg dan de santen toe en laat dit zachtjes sudderen totdat de saus wat is ingedikt. Voeg dan de tomaten en de peteh bonen en laat het zachtjes sudderen totdat het gaar is geworden.



Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42085613