Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Pepes ikan patin Palembang - gestoomde gegrilde meerval

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Pepes ikan patin Palembang
gestoomde gegrilde meerval


bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr van meerval
2 citroen, sap
1 theel zout
6 salam blaadjes
3 sereh
2 bosjes kemangi
3 lente-uitjes
6 belimbing
bananenbladeren
biteng

Halsukan:
bumbu:
10 kleine van rode ui
6 teentjes knoflook
15 rode lomboks, ontpit
3 cm jahe
3 cm laos
2 kemiri
1 eetl zout
1 eetl suiker

Cara membuat:
bereiding;
Maak de vis schoon en marineer deze met het zout en het citroensap voor 30 minuten. Snijd de belimbing in plakjes en pluk de blaadjes van de kemangi. Snijd de sereh en de lente-uitjes in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met de vis.
Leg de vis een bananenblad en bestrooi deze met de kemangi, lente-ui en de belimbing. Vouw het bananenblad dicht en zet de uiteinden vast met de biteng. Stoom vervolgens de pakketjes voor 5 minuten. Rooster vervolgens de pakketjes op een houtkoolvuurtje totdat de vis gaar is en de bladeren bruin kleuren.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 211 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261547