banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Pepes ikan patin Palembang - gestoomde gegrilde meerval
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Pepes ikan patin Palembang
gestoomde gegrilde meerval


bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr van meerval
2 citroen, sap
1 theel zout
6 salam blaadjes
3 sereh
2 bosjes kemangi
3 lente-uitjes
6 belimbing
bananenbladeren
biteng

Halsukan:
bumbu:
10 kleine van rode ui
6 teentjes knoflook
15 rode lomboks, ontpit
3 cm jahe
3 cm laos
2 kemiri
1 eetl zout
1 eetl suiker

Cara membuat:
bereiding;
Maak de vis schoon en marineer deze met het zout en het citroensap voor 30 minuten. Snijd de belimbing in plakjes en pluk de blaadjes van de kemangi. Snijd de sereh en de lente-uitjes in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met de vis.
Leg de vis een bananenblad en bestrooi deze met de kemangi, lente-ui en de belimbing. Vouw het bananenblad dicht en zet de uiteinden vast met de biteng. Stoom vervolgens de pakketjes voor 5 minuten. Rooster vervolgens de pakketjes op een houtkoolvuurtje totdat de vis gaar is en de bladeren bruin kleuren.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 234 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39544083