Pepes ikan patin Palembang
gestoomde gegrilde meerval
bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr van meerval
2 citroen, sap
1 theel zout
6 salam blaadjes
3 sereh
2 bosjes kemangi
3 lente-uitjes
6 belimbing
bananenbladeren
biteng
Halsukan:
bumbu:
10 kleine van rode ui
6 teentjes knoflook
15 rode lomboks, ontpit
3 cm jahe
3 cm laos
2 kemiri
1 eetl zout
1 eetl suiker
Cara membuat:
bereiding;
Maak de vis schoon en marineer deze met het zout en het citroensap voor 30 minuten. Snijd de belimbing in plakjes en pluk de blaadjes van de kemangi. Snijd de sereh en de lente-uitjes in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met de vis.
Leg de vis een bananenblad en bestrooi deze met de kemangi, lente-ui en de belimbing. Vouw het bananenblad dicht en zet de uiteinden vast met de biteng. Stoom vervolgens de pakketjes voor 5 minuten. Rooster vervolgens de pakketjes op een houtkoolvuurtje totdat de vis gaar is en de bladeren bruin kleuren.
Laatst gelezen
- Sayur Labu Air Kuah Santan - gestoofde pompoen in een kruidige saus
- Wu'ut Tuntun - Geroosterde vis
- Menjes Masak Kikil - tempe met rundvlees
- Itiak Lado Mudo - gebakken eend in kruidige romige saus
- Satai Ayam Manado (Celebes) - kipsate
- Cok genem - rundvlees met kruidige kokosmelksaus
- Ikan Masak Air Garam - Bonito met stervrucht
- Ayam Kari Jawa - javaanse kip kerrie
- Kou Shui Ji - 口水鸡 - gestoofde kip in een kruidige en pittige saus
- Bubur sagu - sago pap
Recente reacties

4 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.

14 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
1 months ago 炝炒土豆丝 - pittige roerbak van aardappel
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.

5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
6 months ago Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
kenur = kencur?
oeps, aangepast en bedankt
oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?

7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave

7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
meest gelezen
- Rendang - rendang van rundvlees
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Babi ketjap
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Bami goreng - gebakken mie
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
- Sponscake - luchtige cake
Pepes ikan patin Palembang - gestoomde gegrilde meerval


- Gegevens
- Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.