Kerang bumbu cabai kering
mosselen in een pittige frisse saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
ingrediënten:
1000 ml water
250 gr mosselen
3 cm jahe
3 jeruk purut blaadjes
2 sereh stengel
1 theel zout
3 teentjes knoflook
1/2 ui
4 gedroogde lomboks
3 rode rawits
2 cm jahe
1 tomaat
5 theel oestersaus
1 theel kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
200 ml water
1 lenteui
1/2 theel citroensap
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
bereiding:
Hak de ui en de knoflook grof. Snijd de gedroogde lomboks in stukken en de rawits in reepjes. Snijd de lenteui in stukjes en hak de tomaat fijn.
Verhit in een pan het water en kook daarin de mosselen gaar samen met de jahe, de jerut purut blaadjes, de sereh en het zout. Giet daaraan af.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook, de lomboks, de rawits en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de mosselen, de tomaat, de oestersaus, de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toe en roer goed. Vervolgens het water, de lenteui en het citroensap erdoor mengen en nog 1 minuut laten koken.