banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Kerang bumbu cabai kering - mosselen in een pittige frisse saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kerang bumbu cabai kering
mosselen in een pittige frisse saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 ml water
250 gr mosselen
3 cm jahe
3 jeruk purut blaadjes
2 sereh stengel
1 theel zout
 
3 teentjes knoflook
1/2 ui
4 gedroogde lomboks
3 rode rawits
2 cm jahe
1 tomaat
5 theel oestersaus
1 theel kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
200 ml water
1 lenteui
1/2 theel citroensap
2 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Hak de ui en de knoflook grof. Snijd de gedroogde lomboks in stukken en de rawits in reepjes. Snijd de lenteui in stukjes en hak de tomaat fijn.
Verhit in een pan het water en kook daarin de mosselen gaar samen met de jahe, de jerut purut blaadjes, de sereh en het zout. Giet daaraan af.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook, de lomboks, de rawits en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de mosselen, de tomaat, de oestersaus, de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toe en roer goed. Vervolgens het water, de lenteui en het citroensap erdoor mengen en nog 1 minuut laten koken.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 79 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39335326