banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kerang bumbu cabai kering
mosselen in een pittige frisse saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 ml water
250 gr mosselen
3 cm jahe
3 jeruk purut blaadjes
2 sereh stengel
1 theel zout
 
3 teentjes knoflook
1/2 ui
4 gedroogde lomboks
3 rode rawits
2 cm jahe
1 tomaat
5 theel oestersaus
1 theel kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
200 ml water
1 lenteui
1/2 theel citroensap
2 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Hak de ui en de knoflook grof. Snijd de gedroogde lomboks in stukken en de rawits in reepjes. Snijd de lenteui in stukjes en hak de tomaat fijn.
Verhit in een pan het water en kook daarin de mosselen gaar samen met de jahe, de jerut purut blaadjes, de sereh en het zout. Giet daaraan af.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook, de lomboks, de rawits en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de mosselen, de tomaat, de oestersaus, de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toe en roer goed. Vervolgens het water, de lenteui en het citroensap erdoor mengen en nog 1 minuut laten koken.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 85 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36637713