zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Natinombur - Gebakken vis met sambal
- Sambal kemiri 2 - Sambal met kemirinootjes
- Gulai Sapi Kacang Merah - Rundvlees met rode bonen curry
- Bebek betutu - Geroosterde eend in bananenblad
- Gulai Buncis Tauco - gestoofde boontjes met tauco en petai
- Rujak kuah pindang - mango met vissaus
- Rendang aceh
- Sambal ikan asap - sambal van gerookte vis en ansjovis
- Beberuk - rauwe groenten met sambal trasi
- Gaeng Gai - Kip met Bamboe
Bekasem Udang Lampung - gebakken gekruide garnalen uit Lampung


Bekasem Udang Lampung
gebakken gekruide garnalen uit Lampung
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr garnalen
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks
2 theel citroensap
1/2 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon maar laat de staart zitten. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak 2 minuten. Dan de garnalen toevoegen en bak 3 minuten. Roer het citroensap, het zout en de peper erdoor en bak alles gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.