Tumis Udang Tomat
gebakken garnalen met tomaat
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr garnalen
1/2 theel limoensap
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
1 cm jahe
2 jeruk purut blaadjes
6 rode rawits
3 tomaten
1/2 theel vissaus
1 theel zout
1/2 thel peper
1 theel palmsuiker
200 ml water
2 bieslook
2 eel olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Hak de knoflook en de sjalotjes grof. Snijd de bieslook in stukjes, de tomaten in blokjes en de rawits in reepjes.
Marineer de garnalen met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de jahe en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Voeg dan de tomaat en de rawits toe en bak deze zacht. Vervolgens de vissaus, het zout, de peper en de palmsuiker er door scheppen. Voeg het water toe en breng aan de kook. Bestrooi het met de bieslook en serveer.