Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Kerang Dara Rebus Sambal Kacang - gestoofde mosselen/venusschelpen met pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kerang Dara Rebus Sambal Kacang
gestoofde mosselen/venusschelpen met pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr mosselen / venusschelpen
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 cm jahe
1 cm kunyit
1/2 theel zout
500 ml water
 
Bahan Sambal Kerang
ingrediënten sambal saus
100 gr pinda's
3 rode rawits
1 rode lomboks
3 teentjes knoflook
1 theel zout
1 theel peper
1/2 theel azijn
200 ml water
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de mosselen, de jeruk purut, de salam, de jahe
en het zout en kook deze gaar. Giet af.
 
bereiding saus:
wrijf of maal de pinda's, de rawits, de lombok, de knoflook samen met het water tot een gladde massa. Voeg dan het zout en de peper toe en verwarm de saus. Roer dan de azijn erdoor.
 
Schep de mosselen op een bord en giet de saus erover en serveer.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 99 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264976