Pindang Cuwe Balut Sambal
pittig gekruide vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 ikan pindang (cuwe) / kleine horsmakreel
6 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
150 ml water
2 bosuitjes
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks, ontpit
5 rode rawits
3 teentjes knoflook
5 sjalotjes
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en stoom deze gaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de jeruk purut in reepjes en de bosuitjes in stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg de vis toe en meng alles goed. Dan het water, het zout, de peper, de palmsuiker en de bosuitjes toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat alles goed is gemengd en de saus is ingedikt.