Udang Masak Kari
gebakken garnalen in lichte kerriesaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr gamba's / tijgergarnalen
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 sereh stengels
1 theel ketumbar
400 ml santen cair
50 gr paddenstoelen
1 theel kerriepoeder
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 eetl vissaus
1 bosuitje
3 eetl oilie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de paddenstoelen in dunne plakjes. Snijd de bosui in kleine stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de sereh en de ketumbar voor 3 minuten. Voeg de garnalen toe en bak deze 3 minuten. Dan de paddenstoelen, de kerriepoeder, het zout, de palmsuiker, de peper en de vissaus toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de santen toevoegen en breng aan de kook. Schep de bosuitjes erdoor en kook zachtjes totdat de saus is ingedikt.