logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Udang Masak Kari
gebakken garnalen in lichte kerriesaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr gamba's / tijgergarnalen
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 sereh stengels
1 theel ketumbar
400 ml santen cair
50 gr paddenstoelen
1 theel kerriepoeder
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 eetl vissaus
1 bosuitje
3 eetl oilie
 
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de paddenstoelen in dunne plakjes. Snijd de bosui in kleine stukjes. 
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de sereh en de ketumbar voor 3 minuten. Voeg de garnalen toe en bak deze 3 minuten. Dan de paddenstoelen, de kerriepoeder, het zout, de palmsuiker, de peper en de vissaus toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de santen toevoegen en breng aan de kook. Schep de bosuitjes erdoor en kook zachtjes totdat de saus is ingedikt.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 42 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151411