banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 18 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 28 days ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 2 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Udang Masak Kari
gebakken garnalen in lichte kerriesaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr gamba's / tijgergarnalen
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 sereh stengels
1 theel ketumbar
400 ml santen cair
50 gr paddenstoelen
1 theel kerriepoeder
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 eetl vissaus
1 bosuitje
3 eetl oilie
 
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de paddenstoelen in dunne plakjes. Snijd de bosui in kleine stukjes. 
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de sereh en de ketumbar voor 3 minuten. Voeg de garnalen toe en bak deze 3 minuten. Dan de paddenstoelen, de kerriepoeder, het zout, de palmsuiker, de peper en de vissaus toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de santen toevoegen en breng aan de kook. Schep de bosuitjes erdoor en kook zachtjes totdat de saus is ingedikt.
 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 82 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36239895