Recente reacties

Ilona Van den akker 20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Udang Masak Kari - gebakken garnalen in lichte kerriesaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang Masak Kari
gebakken garnalen in lichte kerriesaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr gamba's / tijgergarnalen
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 sereh stengels
1 theel ketumbar
400 ml santen cair
50 gr paddenstoelen
1 theel kerriepoeder
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 eetl vissaus
1 bosuitje
3 eetl oilie
 
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de paddenstoelen in dunne plakjes. Snijd de bosui in kleine stukjes. 
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de sereh en de ketumbar voor 3 minuten. Voeg de garnalen toe en bak deze 3 minuten. Dan de paddenstoelen, de kerriepoeder, het zout, de palmsuiker, de peper en de vissaus toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de santen toevoegen en breng aan de kook. Schep de bosuitjes erdoor en kook zachtjes totdat de saus is ingedikt.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 158 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275804