zoeken
Recente reacties

20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Paag Tom Gathi - in kokosmelk gekookte groente
- Base Manis 2 - zoete boemboe 2
- Ayam woku di belanga - Kip gestoofd in een pot van aardewerk
- Phà d thai - roerbak van eiernoedels
- Abon sampi - Gekookt en geplet rundvlees
- Kimchi Kongnamul Guk - tauge soep met kimchi
- Dendeng Ragi - gekruid rundvlees
- Gay Tom Nam Bla - gebakken gekookte gemarineerde kip
- Poh taek - vissoep met basilicum
- Khao Phat Prik - pittig gebakken rijst met vlees en garnalen
Udang Masak Kari - gebakken garnalen in lichte kerriesaus


Udang Masak Kari
gebakken garnalen in lichte kerriesaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr gamba's / tijgergarnalen
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 sereh stengels
1 theel ketumbar
400 ml santen cair
50 gr paddenstoelen
1 theel kerriepoeder
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 eetl vissaus
1 bosuitje
3 eetl oilie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de paddenstoelen in dunne plakjes. Snijd de bosui in kleine stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de sereh en de ketumbar voor 3 minuten. Voeg de garnalen toe en bak deze 3 minuten. Dan de paddenstoelen, de kerriepoeder, het zout, de palmsuiker, de peper en de vissaus toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de santen toevoegen en breng aan de kook. Schep de bosuitjes erdoor en kook zachtjes totdat de saus is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.