Garang Asem Ikan Tenggiri
(Spaanse) makreel in een pittige en zure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
700 gr ikan tenggiri - 6 (spaanse)makreel steaks
1 limoen, sap
1 theel zout
2 eetl olie
2 salam blaadjes
3 groene tomaten
750 ml kokosmelk
1 eetl zout
1/2 eetl palmsuiker
1 eetl asemwater
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
4 rode rawits
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm kencur
3 cm kunyit
2 cm jahe
2 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de vis met het limoensap en het zout voor 20 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en hak de tomaten fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de salam en de tomaten voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en breng aan de kook. Dan de vis, het zout, de palmsuiker en het asemwater toevoegen en laat het geheel zachtjes 15 minuten sudderen totdat de vis gaar is en de saus is ingedikt.