Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Garang Asem Ikan Tenggiri - (Spaanse) makreel in een pittige en zure saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Garang Asem Ikan Tenggiri 
(Spaanse) makreel in een pittige en zure saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
700 gr ikan tenggiri - 6 (spaanse)makreel steaks
1 limoen, sap
1 theel zout
2 eetl olie
2 salam blaadjes
3 groene tomaten
750 ml kokosmelk
1 eetl zout
1/2 eetl palmsuiker
1 eetl asemwater
 
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
4 rode rawits
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm kencur
3 cm kunyit
2 cm jahe
2 cm laos
 
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de vis met het limoensap en het zout voor 20 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en hak de tomaten fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de salam en de tomaten voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en breng aan de kook. Dan de vis, het zout, de palmsuiker en het asemwater toevoegen en laat het geheel zachtjes 15 minuten sudderen totdat de vis gaar is en de saus is ingedikt. 
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 299 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41030578