banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Garang Asem Ikan Tenggiri - (Spaanse) makreel in een pittige en zure saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Garang Asem Ikan Tenggiri 
(Spaanse) makreel in een pittige en zure saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
700 gr ikan tenggiri - 6 (spaanse)makreel steaks
1 limoen, sap
1 theel zout
2 eetl olie
2 salam blaadjes
3 groene tomaten
750 ml kokosmelk
1 eetl zout
1/2 eetl palmsuiker
1 eetl asemwater
 
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
4 rode rawits
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm kencur
3 cm kunyit
2 cm jahe
2 cm laos
 
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de vis met het limoensap en het zout voor 20 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en hak de tomaten fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de salam en de tomaten voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en breng aan de kook. Dan de vis, het zout, de palmsuiker en het asemwater toevoegen en laat het geheel zachtjes 15 minuten sudderen totdat de vis gaar is en de saus is ingedikt. 
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 310 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39333550