gekruide geroosterde vis met pittige kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr karper/forel
2 theel citroensap
1 theel zout
1 eetl asamwater
5 eetl kecap manis
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
2 rode rawits
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
2 cm jahe
1 theel zout
Bahan sambal kecap:
ingrediënten kecap saus:
5 eetl kecap
1 tomaat
5 rode rawits
5 groene rawits
1 sjalot
1/2 theel limoensap
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vis in met het zout en het citroensap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Meng dan het asamwater en de kecap erdoor en wrijf hiermee de vis in.
Rooster dan de vis boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar en besprenkel het regelmatig met de marinade.
Serveer het met de sambal kecap saus.
Sambal kecap:
Snij de rawits in dunne plakjes. Ontpit de tomaat en snijd deze fijn. Snijd de sjalot fijn en meng alle ingrediënten goed door elkaar.