zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Babi Kuah Sawi Asin - gestoofd varkensvlees met gezouten kool in bouillon
- Rendang Jeroan Ayam - Rendang van kip resten
- Oseng Jambal Tomat - gebakken vis met kerstomaten
- Kaber Kebertu 2 - gevulde omeletten
- Udang Masak Taoco - gekruide (tijger)garnalen met taoco
- Pud Ped Sataw - Garnalen met peteh bonen
- Rendang Daging Minangkabau - rendang van rundvlees uit Padang
- Sambal Bawang Jambal - sambal van ui en vis
- Opor Telor Pedas - pittig gekruide eieren in romige saus
- Semur Telur Puyuh Tahu - eieren met tahu in gekruide saus
Ikan Gurame Bakar - gekruide geroosterde vis met pittige kecap saus


Ikan Gurame Bakar
gekruide geroosterde vis met pittige kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr karper/forel
2 theel citroensap
1 theel zout
1 eetl asamwater
5 eetl kecap manis
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
2 rode rawits
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
2 cm jahe
1 theel zout
Bahan sambal kecap:
ingrediënten kecap saus:
5 eetl kecap
1 tomaat
5 rode rawits
5 groene rawits
1 sjalot
1/2 theel limoensap
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vis in met het zout en het citroensap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Meng dan het asamwater en de kecap erdoor en wrijf hiermee de vis in.
Rooster dan de vis boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar en besprenkel het regelmatig met de marinade.
Serveer het met de sambal kecap saus.
Sambal kecap:
Snij de rawits in dunne plakjes. Ontpit de tomaat en snijd deze fijn. Snijd de sjalot fijn en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
gekruide geroosterde vis met pittige kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr karper/forel
2 theel citroensap
1 theel zout
1 eetl asamwater
5 eetl kecap manis
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
2 rode rawits
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
2 cm jahe
1 theel zout
Bahan sambal kecap:
ingrediënten kecap saus:
5 eetl kecap
1 tomaat
5 rode rawits
5 groene rawits
1 sjalot
1/2 theel limoensap
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vis in met het zout en het citroensap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Meng dan het asamwater en de kecap erdoor en wrijf hiermee de vis in.
Rooster dan de vis boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar en besprenkel het regelmatig met de marinade.
Serveer het met de sambal kecap saus.
Sambal kecap:
Snij de rawits in dunne plakjes. Ontpit de tomaat en snijd deze fijn. Snijd de sjalot fijn en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.