Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Ikan Gurame Bakar - gekruide geroosterde vis met pittige kecap saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ikan Gurame Bakar
gekruide geroosterde vis met pittige kecap saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr karper/forel
2 theel citroensap
1 theel zout
1 eetl asamwater
5 eetl kecap manis
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
2 rode rawits
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
2 cm jahe
1 theel zout

Bahan sambal kecap:
ingrediënten kecap saus:
5 eetl kecap
1 tomaat
5 rode rawits
5 groene rawits
1 sjalot
1/2 theel limoensap

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vis in met het zout en het citroensap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Meng dan het asamwater en de kecap erdoor en wrijf hiermee de vis in.
Rooster dan de vis boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar en besprenkel het regelmatig met de marinade.
Serveer het met de sambal kecap saus.

Sambal kecap:
Snij de rawits in dunne plakjes. Ontpit de tomaat en snijd deze fijn. Snijd de sjalot fijn en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 148 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248541