banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ikan Bakar Rica-Rica
Pittige gegrilde vis uit Manado

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 tilapia filet (700 gr of andere witvis)
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1 limoen, sap
7 eetl olie
6 jeruk purut blaadjes
2 tomaten
1 theel palmsuiker
1/2 eetl zout
asamwater (1 eetl asam/tamarinde opgelost in 3 eetl water)

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 rode rawits
9 rode lomboks
3 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Marineer de vis met het zout, de peper en het limonesap voor tenminste 15 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de tomaten fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu en de jeruk purut voor 5 minuten. Meng dan de tomaten, het zout, de palmsuiker en het asamwater erdoor en giet de saus over de vis. Laat dit tenminste 25 minuten marineren.
Rooster dan de vis aan beide zijde in 10 minuten bruin en gaar. Besprenkel regelmatig met de marinade.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 103 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36328047