Pittige gegrilde vis uit Manado
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 tilapia filet (700 gr of andere witvis)
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1 limoen, sap
7 eetl olie
6 jeruk purut blaadjes
2 tomaten
1 theel palmsuiker
1/2 eetl zout
asamwater (1 eetl asam/tamarinde opgelost in 3 eetl water)
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 rode rawits
9 rode lomboks
3 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de vis met het zout, de peper en het limonesap voor tenminste 15 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de tomaten fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu en de jeruk purut voor 5 minuten. Meng dan de tomaten, het zout, de palmsuiker en het asamwater erdoor en giet de saus over de vis. Laat dit tenminste 25 minuten marineren.
Rooster dan de vis aan beide zijde in 10 minuten bruin en gaar. Besprenkel regelmatig met de marinade.