Ikan Bakar Rica-Rica
Pittige gegrilde vis uit Manado
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 tilapia filet (700 gr of andere witvis)
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1 limoen, sap
7 eetl olie
6 jeruk purut blaadjes
2 tomaten
1 theel palmsuiker
1/2 eetl zout
asamwater (1 eetl asam/tamarinde opgelost in 3 eetl water)
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 rode rawits
9 rode lomboks
3 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de vis met het zout, de peper en het limonesap voor tenminste 15 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de tomaten fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu en de jeruk purut voor 5 minuten. Meng dan de tomaten, het zout, de palmsuiker en het asamwater erdoor en giet de saus over de vis. Laat dit tenminste 25 minuten marineren.
Rooster dan de vis aan beide zijde in 10 minuten bruin en gaar. Besprenkel regelmatig met de marinade.
Zoeken
Laatst gelezen
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Tumis Kangkung 2 - gekruide spinazie
- Ikan Kembung Pesmol - gebakken makreel in een pittige saus
- Sambal Goreng Babi
- Xī Lán Huā Chǎo Niú Ròu - 西兰花炒牛肉) - roerbak van rundvlees met broccoli
- Ayam Kalio
- Acar ketimun 3 - Atjar ketimoen
- Pais Suung - pittig gekruide oesterzwammen
- Sayur Gudek 3 - sajoer met nangka
- Brengkessan Bumbu Rujak - gestoomde makreel
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...