pittig gebakken vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr snapper
2 cm laos
2 sereh/citroengras
2 eetl asamwater
400 ml kokosmelk
1 theel zout
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 kemiri noten, geroosterd
3 cm kunyit
1 theel trassi
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Bestrooi de vis met het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en bak de vis droog, bruin en gaar. Zet de vis apart. Fruit vervolgens de bumbu met de laos en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de vis weer toe en meng. Dan het asamwater en de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat de saus indikt. Serveer.